Quinta da Alorna - Late Harvest

$11.16
In stock
SKU
W040

Late harvest 2012.

De druiven blijven tot eind oktober aan de stokken hanger, vervolgens geplukt en zorgvuldig geperst.

De vergisting is koel en wordt gestop bij 11% alcohol.

De wijn heeft een diep gouden kleur. In de geur vooral veel rijp tropisch fruit en heeft een mooie balans met citrus achtige zuren en honing. 

More Information
StreekVinho Regional Tejo
KwalificatieVinho Regional Tejo
DruifFernao Pires
Volume37,5 cl
Alcohol%11
Culinair advies

Serveer gekoeld.

Heerlijk bij foie gras, sterke kazen of nagerechten met exotisch fruit.

ShippingDelivery at US border within 2-4 business days
Final delivery depending on handling at Customs
Distillery info

quinta alrona goodkoop online kopen
De Quinta da Alorna bestaat al sinds 1723, D. Pedro de Almeida, de eerste markies van Alorna, leiden de verovering van het bolwerk van Alorna in India, en gaf naam Alorna dus aan de Quinta mee. Quinta da Alorna onderscheidt zich niet alleen door de kwaliteit van de wijnen die het produceert, maar ook is de Quinta van een uitzonderlijke schoonheid midden in Portugal in de buurt van Santarem. De wijnen zijn gemaakt van een selectie van de beste rassen en geproduceerd met behulp van nieuwe technologieën. De 280 hectare wijngaard, zijn verdeeld in Touriga Nacional, Cabernet Sauvignon, Alicante Bouchet, Arinto en Chardonnay, Quinta da Alorna produceert wijnen van kwaliteit. De wijnmaakster is Martta Reis Simões.

 

 

 

geschiedenis Structuur
Voordat hij naar India, D. Pedro de Almeida Portugal, 1st Markies van Alorna, gebouwd Quinta da Alorna paleis in 1725. Het paleis werd het toneel van grote historische en culturele evenementen die hebben geholpen vorm van de Portugal die we vandaag kennen.
D. João, de zoon van D. Pedro de Almeida, en zijn echtgenote D. Leonor Távora, waren zeer toegewijd aan het paleis en het landgoed terrein. D. João geplant wijngaarden, en produceerde olijfolie, geplant boomgaarden, bosjes van moerbeibomen en tuinen. Emuleren van het Franse landschap ontwerp, creëerde hij ophaalbruggen, meren en boxwoods - modieus in de Europese elite samenlevingen op het moment. Aan het eind van de achttiende eeuw gebruikte de familie Alorna om te reizen met de boot, de rivier de Taag, het nemen van een hele nacht te gaan van Lissabon naar Almeirim. Toen ze aankwamen was er altijd een wagen te wachten voor de familie aan de rivier om ze naar het paleis.
Dit was hoe ze bereikt Quinta da Alorna een paar dagen na de release van de familie Távora die al 18 jaar in de gevangenis had in opdracht van de markies van Pombal. Aangevoerd werd dat de familie betrokken was geweest bij de poging tot regicide op het moment. D. Leonor de Almeida Lorena e Lencastre was 26 jaar oud toen ze werd uiteindelijk vrijgelaten en keerde terug, met haar familie, naar de plek waar ze verliet toen ze 8 jaar oud was, toen opgesloten in Chelas. D. Leonor de Almeida, poëtisch bijgenaamd Alcipe, was getrouwd in 1779 aan graaf Karl August von Oeynhausen in de kapel in Quinta da Alorna en bracht de eerste jaren van haar getrouwde leven organiseren belangrijk soirées voor de culturele elite Portugezen hun paleis in Almeirim.
Later reisde ze naar Parijs, Wenen, Zuid-Frankrijk, Madrid en uiteindelijk naar Londen, waar ze werd verbannen tijdens de Franse invasie. D. Leonor, vierde Markiezin van Alorna, was de best opgeleide vrouw van haar tijd. Terwijl opgesloten in het klooster van Chelas, leerde ze tot vijf talen vloeiend spreken en ze las elk boek kon ze toegang te krijgen tot al verboden is of niet. D. Leonor verblind de hoven van Europa met haar poëtische talent, zijnde de eerste pre-romantische schrijver in Portugal. Ze werd gezien als een vrouw van brieven en verlichting, een vrouw die politiek zowel de Portugese en buitenlandse, en beïnvloedde vanwege haar aanhoudende toewijding aan onderwijs, haalde de koningin op het moment dat de eerste alle meisjes scholen in Portugal te openen. Een verontrustend slimme vrouw die ver vooruit van haar tijd was, liet acht kinderen, en een grote literaire en epistolaire collectie. Bij Quinta da Alorna, dat financiële problemen ervaren tijdens de verwoestingen van de burgeroorlog, werd verkocht door D. Leonor's dochters José Dias Leite Sampaio, burggraaf van Junqueira, die bij de productie van olijfolie, wijn en vee geïnvesteerd.
De Agricultural Society of Alorna, werd opgericht in 1915 na de dood van de dochter van de burggraaf van Junqueira, Gravin van Junqueira, Emília Angélica Monteiro de Sampaio. Het onvermogen van de Gravin om een erfgenaam te produceren resulteerde in het paleis wordt geërfd door zes van de Viscount's familieleden. Drie jaar later, in 1918 het pand werd overgenomen door de nieuwe eigenaren, onder hen, een arts, tandarts en ondernemer, Dr. Manuel Caroca, die later, in een korte tijd, de enige eigenaar van het paleis en het landgoed, het kopen van aandelen van andere aandeelhouders. Fernanda Caroca, de dochter van Manuel Caroca, trouwde Professor Doctor Fausto Lopo de Carvalho, een gerenommeerd longarts en tijdgenoot van Egas Moniz, die verantwoordelijk is voor het beheer van het paleis en landgoed nam bij Quinta da Alorna, terug te zenden naar zijn vroegere grandeur. Het echtpaar kreeg drie kinderen en, als kleinkinderen van Manuel Caroca, werden ze erfgenamen van Quinta da Alorna.
In 1945, na de dood van Dr. Manuel Caroca, werd het pand overgenomen volledig door de dochter, schoonzoon en kleinkinderen. Na de revolutie op 25 april 1974 Quinta da Alorna overleefd moeilijke periodes en zowel de kracht en vastberadenheid van de arbeiders, die hun huizen en middelen van bestaan bedreigd had gezien, was van essentieel belang om te garanderen dat de boedel niet zou worden bezet door de revolutionairen. Als een familiebedrijf dat trots op het feit dat zij beschouwden iedereen als onderdeel van dezelfde 'familie' hadden ze een sociaal beleid dat zeer geavanceerde voor zijn tijd was. Ze openden de deuren van de kapel aan het publiek, gaf nieuwe huizen aan de werknemers en huurde een arts om de gezondheid van allen die hun leven gewijd aan het pand en aan de familie te garanderen.
Op dit moment, Quinta da Alorna bestaat uit drie bedrijven gerund door 4 en 5 generaties van de familie Lopo de Carvalho. De Agricultural Society of Alorna SA, dat de andere ondernemingen van de groep is eigenaar werd opgericht in het begin van de twintigste eeuw en is verantwoordelijk voor de land- en bosbouw van Quinta da Alorna. Quinta da Alorna Wines Ltd is verantwoordelijk voor de belangrijkste activiteit van de groep, namelijk de productie en verkoop van wijnen. Alornatur Ltd beheert de twee wijn winkels, een in Lissabon en de andere in Almeirim, evenals de Quinta da Alorna paleis, dat wordt gebruikt voor promotionele doeleinden of privéaangelegenheden.
Owned vijf generaties door Lopo de Carvalho familie, Quinta da Alorna is een bedrijf dat trots vitrines zijn traditie, haar geschiedenis en haar producten. Het is een verhaal vol verhalen net zo markiezin van Alorna die een prachtige verteller was.

Write Your Own Review
You're reviewing:Quinta da Alorna - Late Harvest
Your Rating

Customerservice

about us

payment options

Secure shopping

Our newsletter

read our blog


Enjoy responsibly
Drinkaware

Copyright © BestofWhisky.com - Whisqy.com 2012-2018 All Rights Reserved.
WhisQy.com is a registered trademark of Best of FIne Spirits B.V.
Registered at the Chamber of Commerce (KvK) by number 53521846. Location: Abelenlaan 6, 2935SB, Ouderkerk aan den IJssel, Netherlands ,
Tel:( +31) 180 72 10 48 , E-mail: info(at)whisqy.com
  Facebook Twitter Google plus Instagram Youtube  


Copyright © 2011-2019 WhisQy.com - All rights reserved.