Glencairn Tastingset (waterkan+2 glazen)

$45.91
In stock
SKU
87104

This The Glencairn flight tray are a great way to serve multiple whiskies at once!  These are great for restaurant owners and for private tastings!
Including Glencairn fligt tray, two Glencairn whisky glasses and Glencairn waterjug.

Champagne, cognac, wijn…etc. ze hebben allemaal een passend eigen glas. Alleen whisky -‘s werelds meest complexe distillaat- wordt overal in geschonken. Van tumbler, tot longdrink en zelfs in wijnglazen. Dat is alsof je een vintagechampagne in een bierglas schenkt, of een oude cognac in een borrelglaasje!

Whisky is een drank om uitgebreid en intens van te genieten. Ruime tijd nemen om met de neus de aroma’s waar te nemen welke langzaam vrijkomen is net zo belangrijk als de smaken te proeven en het mondgevoel te ervaren na het nemen van een slok.

Raymond Davidson besloot dat het tijd was voor een passend whiskyglas. Hij ontwierp het perfecte whiskyglas, maar liet het gedurende 20 jaar verstoffen in een kast. Na deze ‘rijping’ besloten zijn zoons Paul en Scot het ontworpen glas mee te nemen naar die mensen die het het beste moesten weten… de Schotse masterblenders!

Met de hulp en steun van deze masterblenders hebben zij het glas wereldwijd bekend gemaakt als hét ultieme whiskyglas, ontworpen door de whiskyindustrie, vóór de whiskyindustrie, maar bovenal vóór de whiskyconsument.

De basis van het glas is als die van het traditionele nosingglas wat blenders wereldwijd gebruikten. Dit unieke en stijlvolle model, het ‘tulpje’, draagt zorg voor het optimaal genieten van whisky. De brede onderkant van het glas zorgt ervoor dat aroma’s gemakkelijk vrij komen en de kleur optimaal tot zijn recht komt. De taps toelopende bovenkant houdt de aroma’s gevangen en voelt plezierig aan de lippen. De zware, massieve voet maakt dat het glas stevig in de hand ligt.

Tegenwoordig heeft de volledige Schotse, Ierse en Wales’ whiskyindustrie, net als de meeste Amerikaanse distillery’s, het Glencairn whiskyglas erkend als hét standaard glas voor single malt en gerijpte blended whisky. Door vrijwel alle whiskyfestivals wereldwijd wordt het Glencairn whiskyglas inmiddels gebruikt als proefglas.

De hoogte van dit Glencairn glas is 11,5 cm en de drink opening 4,5 cm.  

More Information
SerieThe Glencairn
ShippingDelivery at US border within 2-4 business days
Final delivery depending on handling at Customs
Write Your Own Review
You're reviewing:Glencairn Tastingset (waterkan+2 glazen)
Your Rating

Customerservice

about us

payment options

Secure shopping

Our newsletter

read our blog


Enjoy responsibly
Drinkaware

Copyright © BestofWhisky.com - Whisqy.com 2012-2018 All Rights Reserved.
WhisQy.com is a registered trademark of Best of FIne Spirits B.V.
Registered at the Chamber of Commerce (KvK) by number 53521846. Location: Abelenlaan 6, 2935SB, Ouderkerk aan den IJssel, Netherlands ,
Tel:( +31) 180 72 10 48 , E-mail: info(at)whisqy.com
  Facebook Twitter Google plus Instagram Youtube  


Copyright © 2011-2019 WhisQy.com - All rights reserved.