Glenallachie 2008 9 Year "BestofWhisky Collection 2018"

Out of stock
SKU
V-Glenallachie 2008 9 Year

Een bijzondere fles Single Malt van Glenallachie distilleerderij, er zijn slechts 150 flessen van deze mooie cask gebotteld. Er is maar één officiële release en slechts een handvol onafhankelijke bottelingen, waarvan deze mooie festival botteling er één is!

De Glenallachie 2008 komt uit een sherry hogshead en is gebotteld op 46% alcohol. Een vrij lichte neus wordt gevolgd door een overvloed aan smaak. Een volle smaak met een mondvullende ervaring, romig met tonen van vanille, donker fruit en rozijnen. Een heerlijke whisky speciaal geselecteerd voor het Whisky Festival "The Spirit of Amsterdam 2018" Wacht niet te lang op=op!

Glenallachie, een van de weinige distilleerderijen die speciaal gebouwd is om blended whisky's te produceren, opgericht als malt-whisky voor Mackinlay-melanges door Mackinlay, McPherson en Co. De distilleerderij staat in het hart van Speyside, aan de voet van Ben Rinnes en dichtbij Aberlour. Beide whiskystokerijen trekken hun water uit dezelfde bronnen in de bergen.

Alle jaarlijkse drie miljoen liter productie is bedoeld voor de blends van Mackinlay en het is een zeldzaamheid om single malt whisky te vinden van de Glenallachie-distilleerderij. De spirit is ter plaatse gerijpt in ex-sherryvaten; de distilleerderij beschikt over veertien warehouses op het terrein. Het gebouw was al in 1940 gepland en ontworpen door de beroemde architect William Delmé-Evans, ontwerper van het eiland Jura, maar pas in 1967 echt gebouwd en geopend.

Invergordon Distillers verwierf Charles Mackinlay Ltd van Scottish and Newcastle Breweries Ltd. De deal omvatte de distilleerderijen van het eiland Jura en Glenallachie. Na een korte sluiting in 1987 verwierf Campbell Distillers, een dochteronderneming van Pernod Ricard, de distilleerderij in 1989. Glenallachie werd later overgedragen aan handen van Chivas Brothers. Er is maar één officiële release en slechts een handvol onafhankelijke bottelingen, waarvan deze mooie festival botteling er één is!

Een mooi vat van de Glenallachie Distillery was zeer verrassend...... we genoten van een hele krachtige whisky, een ware smaak- en reuksensatie....

De festivalbotteling is dit jaar geworden de Speyside whisky Glenallachie 9YO 2008 sherry Cask. Een prachtige smaak, waardoor hij wederom onze favoriet was met een mooie prijs kwaliteit verhouding. 

Tastingnotes Glenallachie 9YO 2008:

Neus: Toast, zoete toffee, oud leer en tonen van chocolade.
Smaak: Een volle smaak met een mondvullende ervaring, romig met tonen van vanille, donker fruit en rozijnen.
Afdronk: Een lange aanhoudende afdronk met donker fruit

More Information
DistilleryGlenallachie
RegionSpeyside
Whisky regionSee all whisky from the Speyside region
TypeSPEYSIDE SINGLE MALT SCOTCH WHISKY
Sherry
,
Toffee
,
Vanilla
Age (years)9
Volume70 cl
Alcohol%46
SerieFestivalbottling "The Spirit of Amsterdam" 2018
Vintage2008
Number of bottlesLimited Edition 150 Bottles
ShippingDelivery at US border within 2-4 business days
Final delivery depending on handling at Customs
Write Your Own Review
You're reviewing:Glenallachie 2008 9 Year "BestofWhisky Collection 2018"
Your Rating

Customerservice

about us

payment options

Secure shopping

Our newsletter

read our blog


Enjoy responsibly
Drinkaware

Copyright © BestofWhisky.com - Whisqy.com 2012-2018 All Rights Reserved.
WhisQy.com is a registered trademark of Best of FIne Spirits B.V.
Registered at the Chamber of Commerce (KvK) by number 53521846. Location: Abelenlaan 6, 2935SB, Ouderkerk aan den IJssel, Netherlands ,
Tel:( +31) 180 72 10 48 , E-mail: info(at)whisqy.com
  Facebook Twitter Google plus Instagram Youtube  


Copyright © 2011-2019 WhisQy.com - All rights reserved.