Whisky Vat deksel | Whisky Barrel Cask Ends

whisky vat deksel cask end

De originele authentieke single malt whiskyvat deksels of Barrel Cask Ends komen uit de Schotse distilleries en hebben heel veel jaren de mooie whisky's gedragen,  met jaartal en naam van de distillery kun je precies zien waar uw vat deksel vandaan komt.......

Bekijk hier ook gerust even de prachtige Whisky Vatdeksel Tafels!

Distillery managers hebben een voorliefde voor Bourbon vaten en sherry vaten van amerikaans eiken om de whisky's in te laten rijpen. Virgin (maagdelijke, niet gebruikte) eiken vaten geven over het algemeen te veel tannines en sterk vanille aroma's, daarom genieten de tweedehandse vaten over het algemeen de voorkeur, deze vaten geven een veel milder aroma geven, waardoor de whisky rustig kan rijpen en zijn eigen karakte prijs kan geven.

Whisky vaten worden gewoonlijk tot maximaal drie keer hergebruikt, uiteraard afhankelijk van het aantal jaren dat de de whisky gerijpt heeft in de vaten. Vele vaten liggen immers tot wel 25 of 30 jaar te rusten alvorens ze gebotteld worden....

Uiteindelijk komt een keer het punt dat het hout verzadigd is met de whisky. Dit is niet het einde van de lange weg die de whiskyvaten al hebben afgelegd.... vooruitstrevende ambachtelijke brouwers van bier, jenevers en cider hergebruiken whisky vaten om zo de smaken en aroma's aan hun eigen producten te geven. En zo begint de cyclus opnieuw!

De allermooiste whiskyvaten worden hergebruikt voor meubelen of prachtige decoratieve whisky gadgets. De mooiste whisky vatdeksels worden gered, zodat de prachtige originele caskend niet verloren gaan en zo weer een mooie bestemming krijgen!

De authentieke single malt Barrel Cask Ends zijn in de schotse distilleries op kleur gekalkd en voorzien van een barcode met naam van de single malt whisky en jaartal. Hieraan kun je exact zien uit welke Schotse Single Malt Distillery het whisky deksle komt en in welk jaar de whisky gedistilleerd is. Vele hebben dus heel lang in de schotse distilleerderijen gelegen.
De belettering van de authentieke whisky vat deksels zijn met de hand herschilderd op de traditionele manier naar het origineel van de distilleerderij.

We can't find products matching the selection.

Customerservice

about us

payment options

Secure shopping

Our newsletter

read our blog
Enjoy responsibly
Drinkaware

Copyright © BestofWhisky.com - Whisqy.com 2012-2018 All Rights Reserved.
WhisQy.com is a registered trademark of Best of FIne Spirits B.V.
Registered at the Chamber of Commerce (KvK) by number 53521846. Location: Abelenlaan 6, 2935SB, Ouderkerk aan den IJssel, Netherlands ,
Tel:( +31) 180 72 10 48 , E-mail: info(at)whisqy.com
  Facebook Twitter Google plus Instagram Youtube  


Copyright © 2011-2018 WhisQy.com - All rights reserved.