Dufftown 1997 17 Years "BestofWhisky Collection 2016"

Out of stock
SKU
XX-Dufftown 1997 17 Years "BestofWhisky 2016"

Felix Wilbrink Culinair Journalist bij De Telegraaf nam onze derde Festival Botteling Dufftown 1997 17YO in ontvangst in de Whiskybar J.D. Williams en proefde......

Lees meer over Wilbrink zijn bevindingen....

telegraaf proeft Dufftown 17YO 1997Felix Wilbrink Culinair journalist bij De Telegraaf nam onze derde BestofWhisky Vintage Botteling Dufftown 1997 17YO in ontvangst in de Whiskybar J.D. Williams en proefde......

Lees hier Wilbrink zijn bevindingen..... 

 


Speciaal voor het Internationale Whisky Festival The Spirit of Amsterdam hebben we samples rechtstreeks vanuit de Schotse Distilleerderijen geproefd!

Een mooi vat van de Dufftown Distillery was zeer verrassend......"Persoonlijk vind ik de single malt core range van Dufftown, The Singleton of Duftown niet zo lekker", aldus Felix wilbrink culinair journalist van de Telegraaf.
Zeer verrast was hij dan ook toen  we genoten van een heel gebalanceerde whisky, een ware smaak- en reuksensatie....      
Een elegante limited release van Dufftown Speyside Distillery die "sweet, clean and fresh" smaakt en "easy to enjoy"! Deze elegante single malt whisky met zijn zoete fruitigheid en perfecte afwerking is geruststellend goed uitgebalanceerd voor zijn 17 jaar oud. Een mooi ontworpen etiket en handgenummerd nummer 41 van de 205 flessen maakt het geheel een echte aanrader.

Het is dan ook geen wonder dat de regio Speyside wereldwijd geroemd wordt voor de sublieme malt whisky's. Deze vruchtbare driehoek land tussen bergen en zee staat al heel lang bekend als de tuin van Schotland.

Benieuwd geworden of dorst gekregen?
Wees er snel bij, want alle vorige bottelingen waren snel uitverkocht!

 telegraaf proeft Dufftown 17YO 1997

 

Dufftown 1997 17Year BestofWhisky Vintage BottelingDufftown Distillery Uniek!

Dufftown is uniek in de wereld. Er is nergens anders in Schotland vind men een dergelijke concentratie van distilleerderijen, een beroemde quote is:
"Rome was built on seven hills, Dufftown stands on seven stills"

De naam van Dufftown is synoniem geworden met Scotch Whisky geworden, zijn beroemde "zeven stills" is gestegen tot negen, omdat het rijm werd gecomponeerd. Er wordt ook gezegd dat Dufftown meer kapitaal verdient voor de regering per hoofd van de bevolking dan elke andere plaats in het Verenigd Koninkrijk!

Dufftown distilleerderij werd in 1896 gestart door twee Liverpoolse ondernemers in een voormalige graanmolen bij de Dulhan Water. Oorspronkelijk waren er slechts twee stills, in de jaren 1970 werd Dufftown Distillery uitgebreid tot de huidige zes.

Gelegen in het hart van Speyside in het noordoosten van Schotland ligt Dufftown prachtig aan de oevers van de rivieren Fiddich en Dulhan en aan de voet van de Conval Heuvels.

Net als andere dorpen van de periode heeft Dufftown ruime straten die in een regelmatig plattegrong liggen. De vier belangrijkste straten komen samen bij de Clock Tower, deze klokkentoren die in 1839 werd voltooid was oorspronkelijk de stadsgevangenis, maar is nu de thuisbasis van de Tourist Information Centre.

Whisky maken is de "Life Blood" van Dufftown, iedereen is er bij betrokken van de boeren die het gerst oogsten tot aan de douane, die ervoor streng voor zorgt dat alle accijns ook werkelijk wordt afgedragen.

De Dufftown distilleerderij werd gebouwd tijdens de regeerperiode van koningin Victoria. En hoewel de traditionele methoden, eeuwen van ambachtelijke werken en de oude waterbron is gebleven, heeft Dufftown de missie om nieuwe, heerlijk smakende Single Malt Scotch Whisky te creëren.

Dufftown 1997 17 Years BestofWhisky Vintage BottelingDufftown 1997 17 Year Spirit of Amsterdam Festival Botteling

Distilled: 09-12-1997
Bottled: 07-09-2015
US Bourbon Hogshead Cask Number 19499
Aantal flessen: 205

Tastingnotes

Kleur: Goud.
Neus: Perzik, limoen, honing, licht zilt, eikenhout. 
Smaak: Zilt, zoet, pruim, cognac, moutig.
Afdronk: Lang warm en zoet.

Een elegante limited release van Dufftown Speyside Distileerderij die "sweet, clean and fresh" smaakt en easy to enjoy! Deze elegante single malt whisky met zijn zoete fruitigheid en perfecte afwerking is geruststellend goed uitgebalanceerd voor zijn 17 jaar oud.

Het is dan ook geen wonder dat de regio Speyside wereldwijd geroemd wordt voor de sublieme malt whisky's. Deze vruchtbare driehoek land tussen bergen en zee staat al heel lang bekend als de tuin van Schotland. 

Dufftown 1997 17 Years BestofWhisky Vintage Botteling 

More Information
DistilleryEdradour
RegionSpeyside
TypeSPEYSIDE SINGLE MALT SCOTCH WHISKY
Mixed fruits
PeatedUnpeated whisky
Age (years)17
Volume70 cl
Alcohol%46
Serie"The Spirit of Amsterdam" Festival Botteling
Vintage1997
Number of bottles205 Bottles
FilteringNon-chill filtered
ShippingDelivery at US border within 2-4 business days
Final delivery depending on handling at Customs
Write Your Own Review
You're reviewing:Dufftown 1997 17 Years "BestofWhisky Collection 2016"
Your Rating

Customerservice

about us

payment options

Secure shopping

Our newsletter

read our blog


Enjoy responsibly
Drinkaware

Copyright © BestofWhisky.com - Whisqy.com 2012-2018 All Rights Reserved.
WhisQy.com is a registered trademark of Best of FIne Spirits B.V.
Registered at the Chamber of Commerce (KvK) by number 53521846. Location: Abelenlaan 6, 2935SB, Ouderkerk aan den IJssel, Netherlands ,
Tel:( +31) 180 72 10 48 , E-mail: info(at)whisqy.com
  Facebook Twitter Google plus Instagram Youtube  


Copyright © 2011-2019 WhisQy.com - All rights reserved.