Belgium Owl

The Belgium Owl Distillery

In de jaren '90 deed een gerstkorreltje de dromen van Etienne Bouillon ontkiemen. Na verscheidene ontmoetingen met Christian Polis en Pierre Roberti, deelden die zijn enthousiasme en sloten ze zich bij Etienne en zijn creatie aan.

Deze enthousiaste likeurstoker was de gangmaker van het project en vulde op 29 oktober 2004 het eerste vat (fust) van de toekomstige Belgische Single Malt Whisky, The Belgian Owl. De eerste verkopen hebben plaats gevonden vanaf december 2004 via een online verkoop, ondersteund door de Belgische dagbladpers via een paginagrote reclame.

De creatie van deze eerste Belgische Single Malt Whisky op basis van in België verbouwde gerst, heeft een zekere emotie teweeggebracht binnen de Belgische bevolking. Al snel waren de eerste 804 vaten van The Belgian Owl verkocht aan mensen die hun passie voor dit avontuur wilden delen.

Al vanaf 2004 onderstreept Jim Murray in zijn Whisky Bible 2004 de kwaliteit van de productie.
In november 2007 is The Owl Distillery gestart met ‘Spirits in the Sky’, een evenement waarbij de eerste flessen aan hun gelukkige eigenaars werden overhandigd.

Sinds 2008 is The Belgian Owl verkrijgbaar in de gespecialiseerde kleinhandel over heel België. Zij hebben het product gepromoot en deze passie voor deze eerste Belgische whisky, afkomstig uit de nationale landbouw, gedeeld.

In 2010 en 2011 kreeg de kwaliteit van het werk dat geleverd werd door The Owl Distillery erkenning via internationale wedstrijden zoals de ‘World Selection’ of ‘Le Mondial de Bruxelles' en via werken zoals de Whisky Bible van Jim Murray. Enkele van de behaalde prijzen:

* Gouden Medaille 2010 en 2011 op "le concours mondiale" van Brussel;
* Grand Gold Quality Award 2010 en 2011 op de World Selection;
* "European Single cask whisky of the year 2011" met 95,5% in de Whisky Bible van Jim Murray;
 
Dromen volgen elkaar op. Nauwelijks is de ene droom waar geworden of een andere dient zich al aan... Vooruit... Laat ons nog maar proberen... op weg naar nieuwe avonturen!

View as Grid List

1 Item

per page
Set Descending Direction
View as Grid List

1 Item

per page
Set Descending Direction

Customerservice

about us

payment options

Secure shopping

Our newsletter

read our blog
Enjoy responsibly
Drinkaware

Copyright © BestofWhisky.com - Whisqy.com 2012-2018 All Rights Reserved.
WhisQy.com is a registered trademark of Best of FIne Spirits B.V.
Registered at the Chamber of Commerce (KvK) by number 53521846. Location: Abelenlaan 6, 2935SB, Ouderkerk aan den IJssel, Netherlands ,
Tel:( +31) 180 72 10 48 , E-mail: info(at)whisqy.com
  Facebook Twitter Google plus Instagram Youtube  


Copyright © 2011-2018 WhisQy.com - All rights reserved.