Balvenie Peat Week 14 years 2003 Vintage

Out of stock
SKU
4426

Begin April 2018 verwacht!
De eerste, zeer beperkte oplage van The Balvenie Peat Week, de 2002 Vintage, werd in 2017 uitgebracht en was enkel in het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar. Nu lanceert The Balvenie de 2003 Vintage in Nederland. Deze ongefilterde whisky is gebotteld met 48,3% alcohol en wordt uitsluitend gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten. Hierdoor ontstaat er een fluweelzachte en ronde smaak, met uitgebalanceerde tonen van turfrook, eiken, vanille en honing. 

The Balvenie introduceert in Nederland een uitzonderlijke whisky: The Balvenie Peat Week 14 Years Old. 

De distilleerderij wordt geroemd om zijn vakmanschap en zijn nieuwste vintage botteling is daar een mooi toonbeeld van. 
Deze whisky wordt gemaakt tijdens Peat Week: de enige week in het jaar dat op turf gedroogde mout gebruikt wordt in het productieproces van The Balvenie. En juist dat maakt deze vintage botteling zo bijzonder. 

Het resultaat is een klassieke, honingzoete whisky, die veredeld is door een subtiele, zoete en rokerige turfsmaak....Een primeur voor Nederland, want de eerste batch uit 2017 was destijds alleen voor Groot-Brittannië!In een tijd waarin maar weinig Speyside distilleerderijen gebruik maakten van turf in het productieproces, testte The Balvenie met de productie van whisky van zwaar geturfde gerst afkomstig van de eigen moutvloer. Sindsdien produceert de distilleerderij slechts één week per jaar een batch geturfde Balvenie whisky. Peat Week, zoals het wordt genoemd, creëert de klassieke Balvenie stijl whisky, maar zoeter en met aanhoudende rokerige tonen in geur en smaak.

Onverwachts, maar trouw aan de distilleerderijstijl
De nieuwe introductie is een eerbetoon aan een tijd waarin geturfde whisky’s werden geproduceerd door distilleerderijen in de Speyside, waaronder The Balvenie. Vandaag de dag worden de gerst en de turf op dezelfde traditionele manier verwerkt als in de jaren ‘30, ‘40 en ‘50. David Stewart, The Balvenie Malt Master: “The Balvenie Peat Week 14 years old is het resultaat van onze voortdurende inspanningen om aroma’s te ontwikkelen die niet typisch worden geassocieerd met The Balvenie. Dit getuigt van de vrijheid die wij genieten als familiebedrijf en toont The Balvenie op een onverwachtse manier, maar wel een die trouw blijft aan de distilleerderijstijl.”

Verkrijgbaarheid
The Balvenie Peat Week 14 years old is verkrijgbaar vanaf begin april 2018 bij whiskyspeciaalzaken. 


Over The Balvenie
The Balvenie Single Malt Scotch Whisky wordt geproduceerd door William Grant & Sons Ltd, een bekroonde onafhankelijke familiedistilleerderij, opgericht door William Grant in 1886 en vandaag gerund door zijn directe nazaten. 

The Balvenie is gewijd aan de vijf zeldzame ambachten van whisky maken die de onderscheidende smaak van The Balvenie creëert. Het is de enige distilleerderij die nog steeds zijn eigen gerst verbouwt en deze mout op de eigen traditionele moutvloer, een team van kuipers in dienst heeft voor het onderhoud aan de vaten, een kopersmid voor het behoud van de distilleerketels en een malt meester met meer dan 55 jaar trouwe dienst: David Stewart. 

Hierdoor onderscheidt The Balvenie zich, ten opzichte van andere single malts, met recht door zijn vakmanschap. Elk met een zeer individuele smaak, die rijk is, luxueus soepel en ondersteund wordt door het kenmerkende, honingachtige karakter van The Balvenie.

More Information
DistilleryBalvenie
RegionSpeyside
Whisky regionSee all whisky from the Speyside region
TypeSPEYSIDE SINGLE MALT SCOTCH WHISKY
Honey
,
Smoke
,
Vanilla
PeatedPeated whisky
Age (years)14
Volume70 cl
Alcohol%48.3
Vintage2003
ShippingDelivery at US border within 2-4 business days
Final delivery depending on handling at Customs
Write Your Own Review
You're reviewing:Balvenie Peat Week 14 years 2003 Vintage
Your Rating

Customerservice

about us

payment options

Secure shopping

Our newsletter

read our blog


Enjoy responsibly
Drinkaware

Copyright © BestofWhisky.com - Whisqy.com 2012-2018 All Rights Reserved.
WhisQy.com is a registered trademark of Best of FIne Spirits B.V.
Registered at the Chamber of Commerce (KvK) by number 53521846. Location: Abelenlaan 6, 2935SB, Ouderkerk aan den IJssel, Netherlands ,
Tel:( +31) 180 72 10 48 , E-mail: info(at)whisqy.com
  Facebook Twitter Google plus Instagram Youtube  


Copyright © 2011-2019 WhisQy.com - All rights reserved.