Kilchoman Whiskyproeverij zuid holland krimpenrwaard rotterdam Tullibardine The Murray Chateauneuf-du-Pape-finish is de 2e botteling van de gelimiteerde The Marquess Collection serie.

Deze whisky heeft eerst gerijpt op First-Fill Bourbon vaten en heeft een finish gehad op wijnvaten afkomstig van wijngaarden uit het zuidelijke deel van het Rhone gebied. De Whisky is in 2004 gedistilleerd en in 2018 gebotteld op een sterkte van 46% alcohol.

The Tullibardine Marquess Collection

De eerste botteling in de The Marquess Collection was de Tullibardine The Murray in de The Marquess Collection. Tullibardine eert met deze serie  historische personen die beroemd zijn over de hele wereld. De eerste botteling was een ode aan aan Sir William Murray (1705 – 1793).  De grondlegger van de Engelse commerciële wetgeving en een Britse rechter. The Murray heeft gerijpt in first fill bourbon vaten en is gedistilleerd in 2004. In 2016 gebotteld op cask strength van 56,1%, zonder toevoeging van kleurstoffen en non chill filtered.

Kilchoman Loch Gorm 2018 
De nieuwe release van de Kilchoman Distilleerderij is eindelijk uit! Afgelopen maandag bracht de Kilchoman Brandmanager Peter Wills de gelimiteerde botteling van selchts 15.000 flessen mee om te proeven. De Whisky is gelagerd in een vatting van 19 sherry vaten uit 2007, 2009 en 2011 en 

Kilchoman Port Cask Matured 2018

We mochten ook deze gelimiteerde botteling van 10.000 flessen proeven. Deze 4 jaar oude Whisky is op 30 vaten Ruby Port Hogsheads gelagerd en in 2018 gebotteld. 
Let op! Beide gelimiteerde bottelingen zijn zeer beperkt verkrijgbaar!

Tastingnotes Kilchoman Port Cask Matured 2018

Neus: Rood fruit met lichte citrus tonen, aardeachtige turf rook en een vleugje romige zoetheid

Smaak: aalbessen jam met kaneel, citrus, een florale zoetheid en maritieme invloeden

Afdronk: lang en aanhoudend met lagen van gekookt rood fruit met vanille en turf

0
0
0
s2sdefault

Misschien zijn onderstaande artikelen ook interessant?