spiritofAmsterdam whiskyfestival bottelingDoe nu mee en win ze die kaarten!

Wat is er nu leuker dan op een regenachtige, sombere zaterdag in maart rond te lopen in een warme, gezellige kerk, waar het heerlijk naar whisky ruikt? Het perfecte uitje om het weekend mee te vieren!

Hoe win ik 2 kaarten?
Deel onderaan dit artikel met ons allemaal wat uw favoriete whisky moment was, waarom en in welk gezelschap je deze het liefste drinkt! Onder alle reacties kiezen we twee gelukkige winnaars die samen met een vriend/vriendin op zaterdag naar het Whisky Festival mogen komen!

THE SPIRIT OF AMSTERDAM - Internationaal Whisky Festival

De komende editie van het whisky festival “The Spirit of Amsterdam” wordt op zaterdag 3 maart 2018 in de Zuiderkerk georganiseerd. Een sfeervolle locatie in het centrum van Amsterdam waar u kunt genieten van mooie en exclusieve whisky’s. 

De Zuiderkerk is een van de prachtige en bijzondere kerken die Amsterdam rijk is. Op de galerie zijn ook mooie loungebanken waar het publiek comfortabel kan zitten en genieten van de hapjes en de whisky. Haar schoonheid uit de 17e eeuw gecombineerd met moderne faciliteiten en comfort die men in de 21e eeuw wenst, maken de Kerk de perfecte locatie voor “The Spirit of Amsterdam”.

U kunt meer dan 500 fraaie (malt) whisky’s en whiskey’s proeven uit de bekende landen als Schotland en Ierland, maar ook uit landen als de USA, Japan, India en Taiwan.
Een kennismaking met deze bijzondere malt whisky’s is zeer de moeite waard. Het festival staat in het teken van “Celebrate Life & Enjoying the Spirit” en is een uitstekende gelegenheid om met partners, vrienden en relaties samen te genieten van de sfeer, de masterclasses en de tastings.

Klik hier om een toegangsbewijs te bestellen!  Kijk ook eens naar het voordelige ticket voor 2 personen: Whisky 4 two!

zuiderkerk 2

Festival Botteling Glenallachie 2008 9 Year old


Speciaal voor het Internationale Whisky Festival The Spirit of Amsterdam hebben we samples rechtstreeks vanuit de Schotse Distilleerderijen geproefd!

win gratis kaarten whisky festivalEen mooi vat van de Glenallachie Distillery was zeer verrassend...... we genoten van een heel gebalanceerde whisky, een ware smaak- en reuksensatie...

Een bijzondere fles Single Malt van Glenallachie distilleerderij, er zijn slechts 150 flessen van deze mooie cask gebotteld.
De Glenallachie 2008 komt uit een sherry hogshead en is gebotteld op 46% alcohol.
Een vrij lichte neus wordt gevolgd door een overvloed aan smaak. Een volle smaak met een mondvullende ervaring, romig met tonen van vanille, donker fruit en rozijnen. Een heerlijke whisky speciaal geselecteerd voor het Whisky Festival "The Spirit of Amsterdam 2018"

Glenallachie, een van de weinige distilleerderijen die speciaal gebouwd is om blended whisky's te produceren, opgericht als malt-whisky voor Mackinlay-melanges door Mackinlay, McPherson en Co. De distilleerderij staat in het hart van Speyside, aan de voet van Ben Rinnes en dichtbij Aberlour. Beide whiskystokerijen trekken hun water uit dezelfde bronnen in de bergen.

Alle jaarlijkse drie miljoen liter productie is bedoeld voor de blends van Mackinlay en het is een zeldzaamheid om single malt whisky te vinden van de Glenallachie-distilleerderij. De spirit is ter plaatse gerijpt in ex-sherryvaten; de distilleerderij beschikt over veertien warehouses op het terrein. Het gebouw was al in 1940 gepland en ontworpen door de beroemde architect William Delmé-Evans, ontwerper van het eiland Jura, maar pas in 1967 echt gebouwd en geopend.

Invergordon Distillers verwierf Charles Mackinlay Ltd van Scottish and Newcastle Breweries Ltd. De deal omvatte de distilleerderijen van het eiland Jura en Glenallachie. Na een korte sluiting in 1987 verwierf Campbell Distillers, een dochteronderneming van Pernod Ricard, de distilleerderij in 1989. Glenallachie werd later overgedragen aan handen van Chivas Brothers. Er is maar één officiële release en slechts een handvol onafhankelijke bottelingen, waarvan deze mooie festival botteling er één is!

glenallachie 2008Benieuwd geworden of dorst gekregen?
Klik hier voor meer informatie over deze mooie botteling!
Op=Op wacht niet te lang!

Tastingnotes Glenallachie 2008 9 Year Old

Neus: Toast, zoete toffee, oud leer en tonen van chocolade.
Smaak: Een volle smaak met een mondvullende ervaring, romig met tonen van vanille, donker fruit en rozijnen.
Afdronk: Een lange aanhoudende afdronk met donker fruit


Hoe win ik 2 kaarten voor The Spirit of Amsterdam?

Normaal gesproken kosten de toegang 39.00 Euro om 4 uur lang whisky te proeven, over whisky te praten en meer over whisky te leren.

We mogen 2 kaarten weggeven! Vertel ons wat uw favoriete whisky moment was, waarom en in welk gezelschap je deze het liefste drinkt! We zijn benieuwd naar de vele leuke reacties!

NB. Meedoen kan tot en met 27 februari a.s. over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Onder alle reacties kiezen we een gelukkige winnaar die samen met een vriend/vriendin van The Spirit of Amsterdam mogen genieten! 
Doe mee en win een heerlijk dagje Amsterdam!

Reacties   

# De heerFrans Essers 04-02-2018 16:55
Laproaige quater cask...in een bar in port talbot op aanraden van een collega......verslaafd ever since.....
# De heerJelmer Dijkhuizen 04-02-2018 17:33
Mijn favoriete whiskymoment was tijdens een whisky diner in Grand Café Hemels in Amersfoort. Ik was daar samen met mijn vrouw die niets met whisky had totdat... het licht aan ging bij haar bij het proeven van de Kilchoman Sanaig in combinatie met een mosterdsoepje met geitenkaas. Er ging een wereld voor haar open en sindsdien genieten we ‘s avonds regelmatig van een mooie single malt. Heaven!
# Dhr.rowald van baardwijk 04-02-2018 17:58
Mijn favoriete whisky moment was afgelopen woensdag. Onze dochter is maandag na een heftige bevalling geboren en woensdag kon ik eindelijk een beetje bijkomen en heb ik, terwijl de pasgeborene naast mij lag, een klein glaasje Ben Nevis 21y van Van Wees sippend gedronken als trotse vader. :)
# whisky proeverij met mijn buurmanvan der Zande 04-02-2018 18:03
Een paar weken geleden heb ik van mijn vrouw een world
whiskey proeverij gekregen, Gisteren avond hebben wij samen een whisky proeverij gehouden met een oestertje en een glaasje sekt, En nog veel andere lekkere hapjes zoals
zalm ,paling, Heerlijk!!!!! De ipad erbij om de kenmerken en de smaak van de verschillende whiskeys vastte stellen.
Wat een Feest!!!!!!
# thebestofwhisky is yet to comeTeun de Gelder 04-02-2018 18:39
Mijn beste whiskymoment tot nu toe was mijn 50e verjaardag. Met goede vrienden een exclusieve tasting gehouden bij mij in de tuin met onder andere een Tomatin 44 jr oud uit mijn geboortejaar.
Achterom kijken is mooi, maar vooruit kijken is beter. In Mei gaan we weer een mooie whiskyreis maken naar Islay. Het whiskyfestival in Amsterdam lijkt me een goede plaats om ons daarop voor te bereiden. Uiteraard ga ik dan met mijn goede vriend, Peter Boeringa.
# Whiskymoment van 2 wekenRonald Vis 05-02-2018 09:26
Afgelopen jaar met de motor naar schotland geweest. Bijna elke dag een distilleerderij bezocht. Van Oban naar Wolfburn via Talisker en van de Loch Ewe Distillery naar Clynelish via Erdradour. Overal een klein flesje gekocht om 's avonds op de kamer te proeven. Rijden en drinken gaat niet samen; ook niet in Schotland. Bij thuiskomst bij Van Wees de grote flessen gekocht. :-)
Slàinte mhath
# Bijzonder momentBen Geurs 05-02-2018 09:36
Mijn eerste whisky (Balvenie 12 years single barrel) dronk ik in het handgeslepen glas voorzien van de initialen van mijn overleden opa dat ik hem zelf cadeau heb gegeven voor zijn verjaardag. Voor mijn gevoel was hij erbij en inmiddels geniet ik van vele merken whisky en (zoals ook mijn opa kon genieten) daarbij een passende sigaar.....
# VrijgezellenRoeland Croket 05-02-2018 11:17
Mijn favoriete whisky moment was op mijn vrijgezellendag.
Ze hadden voor mij een bezoek aan Glengarry, de wereldberoemde whiskypub van Bob Minnekeer in Gent geregeld.
Bob heeft ons heel veel bijgebracht over whisky en ons er een aantal laten proeven. Zelfs hoe je een whisky moest proeven/drinken kwam uitvoering aan bod tot foodpairing toe. Samen met mijn schoonbroers en vrienden was dit een top avond.
# whisky momentPascal den Otter 05-02-2018 15:48
Aangezien ik nog maar pas in aanraking ben gekomen met hte drinken van whisky (1,5 maand geleden) kan ik nog niet putten uit een grote schare van whisky momenten. Ik ben dan ook mijzelf nog volop aan het informeren/inlezen/inkijken in de wereld van whisky. Mijn beste moment op dit moment is dan ook dat ik na een lange stressvolle dag thuisgekomen, de kinderen en vrouw lagen op bed en ik had mijzelf een lekkere dram ingeschonken en op tv een whiskydocu opgezet om zo heerlijk te ontstressen......heerlijk was het.

Het lijkt mij dan ook geweldig om voor de eerste keer ook op het whiskyfestival aanwezig te zijn met de vrouw.
# Water to whiskyMenno Mekes 05-02-2018 17:16
In de zomer van 2015 ging ik met vrienden naar Schotland. De vakantie sloten we af met een paar dagen op Islay. Een half jaar eerder had ik voor ons al de water to whisky toe bij Laohroaig geboekt. Een hele middag op stap met Bryony en haar rugzak vol flessen. Een dram bij de tour, een dram in het veld een dram bij de rivier en nog een paar tijdens de lunch. Daarna turf steken met nog een dram. We eindigen in het warehouse waar er drie vaten half er midden. Met de valinch schenken we ons glaasje vol en proeven drie heerlijke whiskies. Herlas mogen we erg maar één kies een om ons flesje me af te vullen. Een geweldige ervaring!
# Water of lifeKimberley de Jonge 10-02-2018 10:37
De highland park series zijn bij ons favoriet! Welke.. poeh moeilijke keuze maar de Dark Origins is wel echt een hele mooie whisky! Ik zou graag mijn whiskyliefhebbende man verrassen met deze mooie kaarten! Het doet ons denken aan onze mooie trip naar Edinburgh in de zomer van 2017..
# Vrijdagavond...Danusia 20-02-2018 17:04
Na een werkweek. Op de bank. In een mooie zaak. Met prettig gezelschap en alle tijd van de wereld...
# Why I drink WhiskyIscha 21-02-2018 22:36
There are many wonderful drinks in this world that I quite love, as anyone who knows me a bit can attest to. But none so much as Whisky, the king of drinks. And I shall explain why.

Wine is a fine drink for a wonderful little bourgeois evening. To share with some good friends, and magnificently smelly cheeses, discussing the finer things in life accompanied by some Mozart or Chopin. A fine evening for sure.

But when your best friend knocks at your door at 2 AM soaking wet from walking through the rain, with a heartbreaking story to share, you don’t pour him a glass of Merlot.

And beer is fun. You can spend a great evening watching your favorite team destroy its opponent while drinking beer with your pals. And nothing is better for a good night out, or an evening at your local pub sharing some laughs and tall tales with friends.

And there is nothing I love more after a great diner at that beautiful little Italian restaurant or idyllic bistro than a good brandy. Nothing finishes a great meal better than a great Grappa, Cognac, Armagnac or Calvados, depending on what region you’re in.

But there is nothing like a glass of whisky while staring into the flames of an open fire on a cold evening. And when you have spent the whole day on the beach on a winters day having the wind clear your thoughts, there is nothing better to fill the newly created void than whisky-induced dreams.

It is the drink of the angels, and the drink of the devil.
It is the only drink that will do once you get sentimental and melancholic, the only drink that will let you share your deepest thoughts, fears and feelings with your closest friends or a complete stranger, or possible a little bit of both. The only drink that will have you cry your fucking guts out, scream at the moon like a madman and lament a long lost love.

Where beer is the drink of comedy, wine that of company and absinth perhaps of tragedy; whisky is the drink of poetry more than anything else.

It is the drink of the angels, and the drink of the devil. And I’ll salute them both.
# OpkikkerJacqueline 24-02-2018 12:14
Een van mijn favoriete whiskymomenten was tijdens een vakantie in Schotland. Bij het bezoek aan The Edinburgh Castle waren we zeiknat geregend. Gelukkig hadden we in de pub waar we de lunch hadden genuttigd, gezien dat ze daar ook 'Hot Toddies' maakte met flinke scheut Glenmorangie whisky. Het was een heerlijke opwarmer na al die nattigheid.
# RE: Win nu gratis kaarten Whisky Festival The Spirit of Amsterdam 2018Mm Warmerdam 24-02-2018 12:47
Mijn Whiskey moment is als mijn man met zijn neef naar een. Whiskey festival gaan ,ze gaan altijd met z'n 2e en hebben het altijd heel gezellig en ik ook
# Whisky momentAnton vd Kooi 24-02-2018 13:00
Ik heb geen favoriet whisky moment, elke keer wanneer ik een dram neem is favoriet. Ik drink dit het liefst met Peter Jong
# WhiskymomentHuib Leenders 24-02-2018 16:13
In 2011 ontmoette ik mr. Patterson in Dalmore. Hij was hier ook op het whiskyfestival in Den Haag. Ik kreeg een 18 jaar oude whisky aangeboden (van het vat van de eigenaar) Dat was bij verre de lekkerste whisky die ooit geproefd heb
# Kaapstad, Glenlivet XXVSimon 24-02-2018 16:47
Tijdens mijn stage in Kaapstad ging ik met een local, mijn huisgenoot lunchen bij een fancy tent te Waterfront. Omdat ze make up artist was en minstens vier keer per week uitging kende ze onwijs veel mensen. Zo kwam ze daar een bekende tegen, een vreselijk rijke vent die in dat restaurant een fles Glenlivet 25 yo had staan voor elke keerdat hij kwam. Daar schoven we dus aan en dronk er rijkelijk van mee. Bi-zar lekker! Met uitzicht op de tafelberg en een zonnetje, kon niet beter..
# RE: Win nu gratis kaarten Whisky Festival The Spirit of Amsterdam 2018Hans 24-02-2018 22:03
Heemskerk, hedenavond.
Enkele speciale Islay whiskies geproefd. Hadden alle andere kwaliteiten en geen favoriet kunnen aanwijzen.
# 2e huwlijkJoel machin 24-02-2018 22:09
Na moeilijke jaren afgelopen juni getrouwd met mijn mooie lieve soulmate .
Met haar samen genieten van whisky maakt de dag kompleet.
Zij geeft me de liefde en vriendschap en daar drinken we graag een whisky op.
# WhiskymomentGJ 24-02-2018 22:17
Geweldig,na heel vaak in Schotland geweest te zijn en op allerlei tastings heb ik natuurlijk mooie whiskymomenten... Het mooist lijkt het me om een goede vriendin Tinus Herwaarden mee te nemen naar dit festival om een nieuw favoriet moment te maken :-) Haar mooie drams te laten proeven en haar een mooie dag te bezorgen
# Menu in whisky bar L&BWiebe Selles 25-02-2018 14:37
Met mijn broer voorafgaand aan een concert in Paradiso een heerlijke whisky menu gedronken in whisky cafe L&B. Niet normaal hoeveel keuze ze hebben.
# Met een menhir als uitzichtMarc van der Maaten 25-02-2018 20:45
Op vakantie in Bretagne na een rondleiding door de Distillery of Menhirs, zittend op een bankje en kijkend naar de menhir.
Heel bijzondere whisky van boekweit; Obelix verscheen zelfs na meerdere glazen niet om hem weg te smijten.
# Mijn eerste IslayDirk 25-02-2018 21:01
Mijn mooiste moment was de laphroiag 10 jr die ik kreeg van mijn echtgenote. Toen ik eenmaal whisky ontdekt had heeft zij gezegd ik heb een fles gezien voor je en die krijg je als je er aan toe bent. Zij zoekt whisky uit voor me op gevoel. Op een gegeven moment stond er dus een mooi ingepakt kado voor me op tafel met de daarin genoemde laphroiag. Wat een whisky was dat zeg. Sindsdien staat er thuis altijd een fles laphroiag. Nog nooit een slechte botteling gehad
# Chivas 25Jeroen Trommel 25-02-2018 21:56
Enkele maanden geleden ben ik met mijn collega's opvbezoek geweest bij Pernod Ricard in Amsterdam noord. Dit is de Nederlandse importeur en distributeur van velebekende merken als aberlour, chivas regal enzovoorts. Ik heb daar gedurende één avond bijna de hele Chivas range mogen proeven. Chivas 18, Chivas Mizunara, Royal salute en tot slot op het hoogteount van de avond Chivas 25 years. Deze whisky was overheerlijk zacht en de licht rokerige smaak kan ik mij tot op de dag van vandaag herrineren. Een doodzonde dat deze fles een flinke duit mag kosten anders had ik er direct een aantal meegenomen. Waarom wasdit een moment dat ik mij zal blijven heugen? Een geweldige locatie omringd door fijne collega's die eveneens expert zijn op het gebied van whisky dan geniet iedereen er extra van.
# De eersteMelody 25-02-2018 22:15
Het gaat dus niet om je favorite whisky tot nu toe, maar om je favorite whisky moment. Dan kies ik toch voor het moment van mijn aller, aller, aller eerste whisky. Ik was 18 met die eerste fles die ik stiekem kocht omdat m'n ouders liever niet hadden dat ik sterke drank dronk, is deze liefde begonnen. Inmiddels 6 jaar verder heb ik een whisky journal vol staan met tasting notes van verschillende whisky's, ben ik naar schotland geweest en geef ik nu zelf tastings. Zonder die eerste fles had ik deze passie misschien nooit ontdekt! Dus mijn favoriete moment blijft het moment dat ik mijn eerste fles whisky kocht.
# RoadtripMartijn 26-02-2018 06:14
Mijn favoriete whisky moment was tijdens zonde roadtrip in Schotland. Elke dag een distilleerderij met als souvenir voor de avond een 'distillery only' flesje om te proberen. Op een avond zaten we dan ook aan de punt van Loch Eriht (Dalwhinnie), met het allermooiste uitzicht, een ondergaande zon en heerlijke stilte. Even helemaal een met de natuur... en een heerlijke whisky!
# Sluit me aan bij de Roadtrip van MartijnRico Smit 26-02-2018 06:22
Tijdens die hierboven hernoemde roadtrip van Martijn, zaten we de eerste avond, na ons bezoek aan de Deanston distillery, te genieten van een excusief sampletje, deze was zo lekker en gaf het gevoel die precies bij de distillerderij hoorde. Achteraf hadden we zeker een fles van deze whisky aan moet schaffen. Wellicht komen we zulke mooie dankbare exclusieve flessen wel tegen in de kerk in Amsterdam tijdens het whiskyfestival!
# RE: Win nu gratis kaarten Whisky Festival The Spirit of Amsterdam 2018Erwin 26-02-2018 21:45
Tijdens een zeiltocht op de Oostzee aan boord van een Pools Tallship en 1 Nederlander (ik dus). Zeilend bij temperaturen onder nul, wat een ervaring. De single malts hebben ons heerlijk verwarmd.
# Vader zoon moment goud waardDaan 26-02-2018 21:48
3 jaar geleden ben ik door mijn oom begonnen met the glenlivet founders reserve mijn vader zn gezicht vertrok eerst altijd van whisky tot dat ik een kaartje had gekocht om samen naar de virtuele whisky tour tegaan van glenfiddich vooral de olloroso finnish vond hij toen lekker is toen oom zelf opzoek gegaan naar whiskys die hij zelf lekker vind ondertussen 2 jaar verder en hebben nu 35 verschillende flessen en gaan nu vaak samen naar een proeverij van vonk of hielander festival of we drinken vaak samen op de bank een whiskytje zo een moment is goud waard en ben blij dat ik dit nu kan doen met mn vader
# Dank voor de geweldige reacties!Team WhisQy.com 01-03-2018 11:30
Hartelijk dank allemaal voor de geweldige ervaringen.

We feliciteren Martijn & Rico met het winnen van de 2 kaarten!

Veel plezier zaterdag!
Team WhisQy.com
0
0
0
s2sdefault

Misschien zijn onderstaande artikelen ook interessant?