auchroisk spirit of maastricht festival botteling

Win nu gratis kaarten voor The Spirit of Maastricht 2018....

THE SPIRIT OF MAASTRICHT - Internationaal Whisky Festival

Op zaterdag 27 oktober 2018 vindt het vierde internationale whisky festival The Spirit of Maastricht plaats in het Grand Hotel de l’Empereur. Een sfeervolle en karakteristieke locatie tegenover het centraal station, met een eigen parkeergarage en ruime parkeergelegenheid naast het station. In het hotel is een binnentuin waar ook buiten genoten kan worden van een dram. Met meer dan 600 fraaie whisky’s en bijzondere spirits, verhalen over whisky, muziek, food en lifestyle. Kortom de “whisky way of living”!

U kunt meer dan 600 fraaie (malt) whisky’s en whiskey’s proeven uit de bekende landen als Schotland en Ierland, maar ook uit landen als de USA, Japan, India en Taiwan.
Een kennismaking met deze bijzondere malt whisky’s is zeer de moeite waard. Het festival staat in het teken van “Celebrate Life & Enjoying the Spirit” en is een uitstekende gelegenheid om met partners, vrienden en relaties samen te genieten van de sfeer, de masterclasses en de tastings.

Weekendje Maastricht
Het weekend van het whisky & spirits festival valt in het culinaire seizoen van Maastricht e.o.. De inwoners en bezoekers van Maastricht kunnen een culinaire route door de stad volgen waarin The Spirit of Maastricht ook is opgenomen.

Op het festival kunt u kennismaken met de “whisky & food pairing”, waarbij hapjes worden aangeboden die passen bij de whisky’s die u proeft. Voor het maken van deze lekkere hapjes en canapés door gerenommeerde chef-koks worden uitsluitend streekproducten gebruikt.

De combinatie van deze twee events garandeert de bezoekers een hele leuke avond of een geweldig weekendje uit in Maastricht!

maastricht whisky festival


Festival botteling Craigellachie 2008 9 Year

Speciaal voor het Internationale Whisky Festival The Spirit of Maastricht hebben we samples rechtstreeks vanuit de Schotse Distilleerderijen geproefd!

Een mooi vat van de Craigellachie Distillery was zeer verrassend...... we genoten van een heel gebalanceerde whisky, een ware smaak- en reuksensatie....      

Een geweldige single malt Craigellachie, gelegen op first-fill sherryvaten die de whisky gedurende 9 jaar gerijpt hebben. Weer een geweldige independent botteling, speciaal geselecteerd voor het Whisky Festival The Spirit of Maastricht 2018.
U proeft de vanille en overvloedige koffie noten, tonen van melkchocolade en geroosterde hazelnoten.

Craigellachie whisqy 250Benieuwd geworden of dorst gekregen?
Klik hier voor meer informatie over deze mooie botteling!
Op=Op wacht niet te lang!

Craigellachie Distillery
De distilleerderij werd in 1891 gebouwd in Banffshire in het hart van Speyside, tussen Rothes en Dufftown. Hier bevindt de distilleerderij zich in de nabijheid van de gelukkige samenvloeiing van de rivieren Spey en Fiddich.

Hoog op de rots van Craigellachie vanuit de whisky-distilleerderij, heb je een prachtig uitzicht over het gelijknamige dorp en de schilderachtige door John Telford ontworpen brug over de rivier de Spey.

De Craigellachie distillerderij is mede opgericht door Alexander Edward van Aultmore Fame en Peter Mackie van het de blended whisky "White Horse", de gebouwen werden voor die tijd prachtig ontworpen door de gerenommeerde Speyside architect Charles Doig.
John Dewar & Sons Ltd. is eigenaar van de distilleerderij sinds Bacardi Martini het bedrijf in 1998 heeft overgenomen.

Tastingnotes Craigellachie 2008 9 Year "Spirit of Maastricht 2018"
Neus: Pure chocolade en gemalen espressobonen, karamel en geroosterde pecannoten
Smaak: Vanille en overvloedige koffie noten, tonen van melkchocolade en geroosterde hazelnoten.
Afdronk: Een lange aanhoudendde afdronk met in de achtergrond tonen van kaneel..

Zaterdag 27 oktober 2018

Middag sessie van 13.00 uur tot 17.00 uur, proeven tussen 13.30 en 16.30 uur
Avond sessie van 19.00 uur tot 23.00 uur, proeven tussen 19.30 en 22.30 uur

“The Spirit of Maastricht” is genieten van een variëteit aan whisky’s van bekende nationale en
internationale importeurs en distilleerderijen.


Inbegrepen extra’s
- Glencairn tasting glas met logo en jaartal. Collectors item!
- Festival brochure met veel informatie over whisky, inclusief ruimte voor tasting notes
- Een fantastische locatie in het centrum van Maastricht waar je kan genieten van de whisky’s

Whisky 4 two & Whisky 4 Four
Kom met je vriend, vriendin, vader, moeder of collega naar het festival en koop een voordelig ticket voor twee of vier personen. Je ontvangt dan een korting van € 10,-!

Nosing and tasting informatie

Bij binnenkomst ontvangt u bij de stand van de organisatie een mooi en met het logo van “The Spirit of Maastricht” ingegraveerd “Glencairn” glas. Dit authentieke “nosing and tasting” glas gebruikt u om bij de vele stands de gratis whisky’s met kleine slokjes te proeven en kennis te maken met de vele smaken en soorten die whisky rijk is. Deze slokjes worden in het Schots “drams” genoemd. Er is volop water beschikbaar om te drinken en de glazen mee te spoelen. Klik hier om een toegangsbewijs te bestellen!   

Hoe win ik 2 kaarten voor The Spirit of Maastricht?

Normaal gesproken kosten de toegang 40 Euro om 3 uur lang whisky te proeven, over whisky te praten en meer over whisky te leren. 
We mogen 2 kaarten weggeven! Vertel ons waarom juist u deze kaarten zou willen winnen!

NB. Meedoen kan tot en met donderdag 25 oktober a.s. over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Onder alle reacties kiezen we een gelukkige winnaar die samen met een vriend/vriendin van The Spirit of Maastricht mogen genieten! 
0
0
0
s2sdefault

Misschien zijn onderstaande artikelen ook interessant?