Kilchoman Whiskyproeverij zuid holland krimpenrwaard rotterdam 2Peter Wills van Kilchoman Distillery komt een bijzondere Masterclass geven bij WhisQy.com.
Sfeervol genieten in de polder, hij
 zal ons laten proeven en vertellen wat Kilchoman zo bijzonder maakt!

2017 is een succesvol jaar voor Kilchoman bij de IWSC Awards, hoewel ze de NAS Whisky of the year-trofee voor Sanaig 2016 niet opnieuw wonnen, waren ze verheugd dat de jury zelfs 3 Kilchoman bottelingen tot prijs winnaar uitriep.! De Kilchoman 100% Islay 7e editie won Silver Outstanding, terwijl Loch Gorm 2017 en Machir Bay beide Silvermedals ophaalden!

Daarmee lieten ze vele andere whisky merken ver achter zich, wederom een kroon op hun werk!

Van Vegen en schoonmaken zijn de beste leermeesters.....

Peter Wills is één van de drie zonen van Anthony en Kathy's Wills en zijn voltijdse werknemers van de distilleerderij. In de vroege jaren van de distilleerderij  waren de eerste banen van de jongens voornamelijk vegen, schoonmaken en polijsten. Vandaag de dag vormen ze het Kilchoman team dat Kilchoman vertegenwoordigt bij proeverijen en shows over de hele wereld.

Kilchoman Distillery, opgericht in 2005, is de nieuwste, kleinste en meest westelijk gelegen distilleerderij van Islay. 
Kilchoman, (uitgesproken als kil-‘ho-man) is een boerderij- distilleerderij en de eerste die sinds 124 jaar op het eiland Islay is gebouwd.

Kilchoman geeft iedereen de kans om alles met betrekking tot het distilleren van malt whisky te komen bekijken; van gerst tot fles, volgens de beste grass-roots tradities. 

Kilchoman Whiskyproeverij zuid holland krimpenrwaard rotterdam

Anthony Wills bouwde zijn distilleerderij in de leegstaande gebouwen van de Rockside Farm, een nog werkzame boerderij aan de afgelegen westkant van Islay. De wens was om zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale ingrediënten om een echte oorspronkelijke Islay whisky te maken.

Kilchoman is een van de weinige distilleerderijen die zijn eigen traditionele floor malting doen. Na de nodige tegenwerking en tegenslag liep de eerste spirit eind 2005 uit de zeer kleine ketels.

Op 9 september 2006 werd de allereerste officiële botteling van Kilchoman gepresenteerd op Islay. Deze New Spirit werd door de kenners beoordeeld als zeer veelbelovend en een uitstekende basis voor een fantastische Islay Malt. Zoals een echte Islay whisky betaamt, wordt er veel turf gebruikt bij het drogen van de gerst. Met 50 ppm turf werd Kilchoman een van de zwaarst geturfde whisky’s.

Men gebruikt het eigen bronwater van de distilleerderij om de whisky te reduceren tot 46% alcohol. Dit water komt van de Octofad boerderij, gelegen aan de Rhinns van Islay.

whiskyproeverij krimpenerwaard zuidholland rotterdam
Schuif nu aan bij Peter Wills in onze sfeervolle Whisky Speciaalzaak!

Laat je tijdens onze Kilchoman Whiskyproeverij & Masterclass inspireren door alles wat met whisky, heerlijk hapjes en goed gezelschap te maken heeft.

Peter vertelt je alles over de bijzondere Kilchoman Single Malt Whisky's.


Ruik, proef, inspireer en geniet op woensdag 4 Oktober!
 


WHISKYPROEVERIJ & MASTERCLASS KILCHOMAN
WOENSDAG 4 OKTOBER 2017 OM 20.00 UUR

Wacht niet te lang, want vol=vol!
€ 29.50 per persoon Graag vooraf reserveren!
Nu gemakkelijk online via: Toegangsbewijs Kilchoman Masterclass en Proeverij

OVERNACHTEN?

Op 15 minuten rijden vind u het karakteristieke Fletcher Hotel-Restaurant De Witte Brug in Lekkerkerk. Het hotel is gevestigd in een hotelgebouw en een authentieke boerderij uit 1795. U kunt hier al overnachten vanaf 38 euro p.p. per nacht.
We brengen u graag aan het eind van de avond even naar Hotel De Witte brug voor 6 euro p.p.

Nadere informatie via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Whisqy.com || Abelenlaan 6 || 2935SB Ouderkerk a/d IJssel

Kilchoman Whiskyproeverij zuid holland krimpenrwaard rotterdam

Kilchoman Whiskyproeverij zuid holland krimpenrwaard rotterdam 6 750

0
0
0
s2sdefault

Misschien zijn onderstaande artikelen ook interessant?