Balvenie Peat Week 14Y 2003Deze whisky wordt gemaakt tijdens Peat Week: de enige week in het jaar dat op turf gedroogde mout gebruikt wordt in het productieproces van The Balvenie. En juist dat maakt deze vintage botteling zo bijzonder!
Het resultaat is een klassieke, honingzoete whisky, die veredeld is door een subtiele, zoete en rokerige turfsmaak....

Een primeur voor Nederland, want de eerste batch uit 2017 was destijds alleen voor Groot-Brittannië!

 

The Balvenie introduceert in Nederland een uitzonderlijke whisky: The Balvenie Peat Week 14 Years Old. In een tijd waarin maar weinig Speyside distilleerderijen gebruik maakten van turf in het productieproces, testte The Balvenie met de productie van whisky van zwaar geturfde gerst afkomstig van de eigen moutvloer. 

Sindsdien produceert de distilleerderij slechts één week per jaar een batch geturfde Balvenie whisky. Peat Week, zoals het wordt genoemd, creëert de klassieke Balvenie stijl whisky, maar zoeter en met aanhoudende rokerige tonen in geur en smaak.

De distilleerderij wordt geroemd om zijn vakmanschap en zijn nieuwste vintage botteling is daar een mooi toonbeeld van.

Balvenie Peat Week 14YThe Balvenie Peat Week introduceert zich in Nederland
De eerste, zeer beperkte oplage van The Balvenie Peat Week, de 2002 Vintage, werd in 2017 uitgebracht en was enkel in het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar. Nu lanceert The Balvenie de 2003 Vintage in Nederland.

Deze ongefilterde whisky is gebotteld met 48,3% alcohol en wordt uitsluitend gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten. Hierdoor ontstaat er een fluweelzachte en ronde smaak, met uitgebalanceerde tonen van turfrook, eiken, vanille en honing.

Onverwachts, maar trouw aan de distilleerderijstijl
De nieuwe introductie is een eerbetoon aan een tijd waarin geturfde whisky’s werden geproduceerd door distilleerderijen in de Speyside, waaronder The Balvenie.

Vandaag de dag worden de gerst en de turf op dezelfde traditionele manier verwerkt als in de jaren ‘30, ‘40 en ‘50. David Stewart, The Balvenie Malt Master: “The Balvenie Peat Week 14 years old is het resultaat van onze voortdurende inspanningen om aroma’s te ontwikkelen die niet typisch worden geassocieerd met The Balvenie.

Dit getuigt van de vrijheid die wij genieten als familiebedrijf en toont The Balvenie op een onverwachtse manier, maar wel een die trouw blijft aan de distilleerderijstijl.”

Verkrijgbaarheid
The Balvenie Peat Week 14 years old is verkrijgbaar vanaf begin april 2018 bij whiskyspeciaalzaken. 

Balvenie Peat Week 14Y 1

Over The Balvenie
The Balvenie Single Malt Scotch Whisky wordt geproduceerd door William Grant & Sons Ltd, een bekroonde onafhankelijke familiedistilleerderij, opgericht door William Grant in 1886 en vandaag gerund door zijn directe nazaten.

The Balvenie is gewijd aan de vijf zeldzame ambachten van whisky maken die de onderscheidende smaak van The Balvenie creëert. Het is de enige distilleerderij die nog steeds zijn eigen gerst verbouwt en deze mout op de eigen traditionele moutvloer, een team van kuipers in dienst heeft voor het onderhoud aan de vaten, een kopersmid voor het behoud van de distilleerketels en een malt meester met meer dan 55 jaar trouwe dienst: David Stewart.

Hierdoor onderscheidt The Balvenie zich, ten opzichte van andere single malts, met recht door zijn vakmanschap. Elk met een zeer individuele smaak, die rijk is, luxueus soepel en ondersteund wordt door het kenmerkende, honingachtige karakter van The Balvenie.
0
0
0
s2sdefault

Misschien zijn onderstaande artikelen ook interessant?