25 jarig jubileum bresser en timmerWij feliciteren Bresser & Timmer van Harte met hun 25 jarig jubileum!

Voor hun 25 jarig jubileum zijn er maar liefst 

11 exclusieve 25 jaar Bresser & Timmer bottelingen

uitgebracht.  Het is ze  ook weer gelukt om een groot aantal ambassadors van hun leveranciers over te laten komen om aanwezig te zijn op hun stand op de Dranken Expo.

Wij mochten deze pareltjes alvast proeven, echte toppers en vanaf nu online verkrijgbaar.
Lees even verder welke exclusieve bottelingen er zijn :) 


Om het 25 jarig jubileum te vieren presenteren zij vol trots maar liefst 11 exclusieve Bresser & Timmer bottelingen

BEKIJK HIER ALLE BESCHIKBARE BOTTELINGEN / SEE ALL AVAILABLE BOTTLINGS HERE

25 jarig jubileum BresserCognac Isard -- Fine Signature -- 40%

Cooper’s Choice -- Single Grain whisky -- Invergordon 1974 – 46,5%

That Boutique-y -- Single Malt Whisky -- >Auchentoshan 24 years – 47,6%

Kilchoman --- Islay Single Malt Single Cask Sauternes Single Cask Finish 2012-2018

Cadenhead’s – Cadenhead Single Cask Bruichladdich 25 years – 49,3%

Highland Queen Majesty -- Islay Single Malt 1989 bottled 2018 – 41,5%

Gouden Carolus – Single Malt Whisky -- Anker Cask Finish 7 years old -- 65%

Tomatin Highland Single Malt Whisky -- Single Cask First-Fill Bourbon 2008 -- 56,6%

Port Askaig -- Islay Single Malt 1997 Single Vintage – 56,3%

Teeling Whiskey – Teeling Single Cask Rum cask 19 years – 52%

 


Aangezien het Single Cask bottelingen betreft, zijn het aantal beschikbare flessen zeer beperkt. Bestel snel Op=OP!


Bresser & Timmer Musketiers in drankenland


We schrijven 1993. Een eetcafé in het centrum van Wageningen. De drank vloeit rijkelijk. Het is gezellig, als altijd. En het zal wel weer laat worden die avond, zoals altijd.

Twee vrienden, achter in de twintig, staan op het punt hun leven helemaal om te gooien. Al weten ze dat zelf nog niet. Hans, speculant in onder meer goud, ruwe olie, koffie en cacao, heeft het na zes jaar handelen met andermans geld wel gehad. Toevalligerwijs bekruipt Auke al enige tijd hetzelfde gevoel. Na zes jaar werken bij importeur Elassa is ook hij toe aan iets nieuws. Die avond, aan dat tafeltje in een bruin café, worden de eerste plannen gesmeed.

25 jarig jubileum 250Twee weken na die bewuste avond zoekt Auke Hans weer op. "Meende je dat, wat je toen zei?" Geen woord gelogen, verzekert Hans. En zo worden ze behalve vrienden ook zakenpartners. Daarmee hun eerdere samenwerking, die ooit bij Elassa was begonnen, nieuw leven inblazend.

Wie Bresser & Timmer een beetje kent, zou misschien verwachten dat hun avontuur met whisky is gestart. Maar niets is minder waar. "Het cognac-schap was destijds meters breed", vertelt Hans. "Van whisky was er veel minder op de markt. In feite de omgekeerde wereld van nu." De keuze valt dus op cognac.

De twee stellen een brief op, gericht aan cognacproducenten. Hun kennis van de Franse taal in die tijd? Mwoa... niet zo goed. Maar een slimme ondernemer weet anderen voor zijn karretje te spannen. Aukes oom, leraar Frans, is bereid hun zinnen deugdelijk te vertalen, waarna de brief naar een stuk of acht producenten op de post kan. Die eerste stap pakt positief uit: meerdere cognachuizen zijn bereid om in gesprek te gaan over een mogelijke samenwerking.

Uiteindelijk maakt het duo zelf de keuze wie ze willen vertegenwoordigen. Ook dat gebeurt in een ongedwongen setting, typerend voor hoe de twee mannen in het leven staan en hoe zij het ondernemerschap aanpakken.
Op een feestje bij Auke thuis mogen hun vrienden proeven: welke cognac vinden zij het lekkerste en zouden zij bereid zijn te kopen? "Vrijwel iedereen koos voor Cognac Isard, onderdeel van Gautier." Die knoop kan dus in elk geval worden doorgehakt.

Op 1 september 1993 gaat het bedrijf officieel van start. Met vader Timmer als officieuze beschermheer op de achtergrond. "We moesten het gewoon doen, vond hij. Beter de stap wagen dan later denken: had ik maar...." Aukes vader wijst hen echter ook op een mogelijke keerzijde. Genoeg ondernemers heeft hij gezien die tegen wil en dank bleven vasthouden aan een op de rand van faillissement balancerend bedrijf. "Hij wilde ons daarvoor behoeden en zei: 'Ik zal ervoor waken dat jullie niet te lang doormodderen als het niet meer gaat'."

25 jarig jubileum 250 5Garagebox
De twee vinden een werkplek in het kantoor van Aukes vader in Wageningen. De garagebox onder Aukes appartement doet dienst als opslag. Dat ze daar zelfs een vergunning Accijnsgoederenplaats (AGP) voor krijgen, bewijst hun vinding rijkheid. "Een AGP voor een garagebox". lacht Hans, "Onmogelijk, maar wij kregen het!" Het grote voordeel: daarmee kan Bresser & Timmer het drankassortiment opslaan zonder vóór de verkoop al accijns te hoeven afdragen. Al met al scheelt dat een behoorlijke investering vooraf.

Toch is er allerminst sprake van een droomstart. "Financieel waren die eerste jaren een ramp. Hans ging weer bij zijn vader wonen om kosten te besparen en ik werkte nog drie avonden in de week in een snackbar", vertelt Auke. Het kost hem onder meer zijn relatie. Maar ondanks alle ongemakken geeft het tweetal niet op. Hans: "We voelden ons musketiers: ons krijg je er niet onder." Uiteindelijk worden geduld en doorzettingsvermogen beloond. In 2008 weten ze het Schotse whiskymerk Bruichladdich binnen te slepen, waarmee ze zichzelf in één klap op de kaart zetten. De distilleerderij, maker van de bekende blauwkleurige fles, klopt zelf bij Bresser & Timmer aan.

25 jarig jubileum 250 6Wat daarna gebeurt is volgens Hans hét bewijs dat succes leidt tot meer succes. "Een geval van Sjaak Aanhaak. Anderen volgden al snel, omdat men wist: Bresser & Timmer, dat zijn de importeurs van Bruichladdich." Een volgende mijlpaal wordt behaald in 2011, met het importeurschap voor Nikka. Het moment is perfect: Jim Murray, dé autoriteit op whiskygebied, benoemt in zijn Whisky Bible' Yamazaki tot beste whisky ter wereld. Als gevolg daarvan neemt de wereldwijde vraag naar Japanse whisky, en dus ook naar Nikka, een vlucht.

Wat ze ooit in een jaar aan whisky verkochten, gaat nu in één dag over de spreekwoordelijke toonbank. Uiteindelijk zien Bresser & Timmer hoe het met de cognacmarkt bergafwaarts gaat, terwijl de whiskyindustrie aan een renaissance begint. Dat hebben de Fransen volgens Auke aan zichzelf te danken: "Zij hebben wetgeving uit het jaar nul. Ze willen ook geen informatie delen. Daarentegen is van whisky alle informatie die je als consument wilt weten, gewoon beschikbaar."

De laatste jaren is het bedrijf aardig uitgedijd. Vier jaar geleden verhuisde het kantoor naar bedrijfsterrein De Nude. Met z'n tienen zijn ze nu. De sfeer is nog net zo goed als in het begin. Scholing vinden beide eigenaren minder belangrijk, dat nieuwe krachten in het team passen des te meer.

25 jarig jubileum 5Het grote verschil met die beginjaren is dat de aanpak professioneler en zakelijker is geworden. Toch schuilt de kracht van Bresser & Timmer nog altijd in de service. "Als een klant morgen zes flessen wil, dan krijgt hij of zij er morgen zes Terwijl onze accountant zou zeggen dat we minstens 36 flessen op één adres moeten afleveren om het rendabel te houden."

Dat ze blijven vasthouden aan hun eigen waarden, maakt hen beiden trots. Hans: "Als je een Schotse producent hoort zeggen: 'They speak very highly of you'*, dan heb je het toch maar geflikt.

Cognac Isard -- Fine Signature -- 40%

Cooper’s Choice -- Single Grain whisky -- Invergordon 1974 – 46,5%
That Boutique-y -- Single Malt Whisky -- >Auchentoshan 24 years – 47,6% 
Kilchoman --- Islay Single Malt Single Cask Sauternes Single Cask Finish 2012-2018
Cadenhead’s – Cadenhead Single Cask Bruichladdich 25 years – 49,3% 
Highland Queen Majesty -- Islay Single Malt 1989 bottled 2018 – 41,5%
Gouden Carolus – Single Malt Whisky -- Anker Cask Finish 7 years old -- 65%Tomatin Highland Single Malt Whisky -- Single Cask First-Fill Bourbon 2008 -- 56,6%
Port Askaig -- Islay Single Malt 1997 Single Vintage – 56,3%

Teeling Whiskey – Teeling Single Cask Rum cask 19 years – 52% 

Bron: Bresser & Timmer

0
0
0
s2sdefault

Misschien zijn onderstaande artikelen ook interessant?